Reabilitarea termica a blocurilor din Timisoara, bataie de joc pe bani europeni

reabilitare termica Timisoara

foto: Renasterea banateana

Un bloc-turn din Calea Sagului, a carui reabilitare termica se ridica la cifra de 2 milioane de euro si care a inceput in luna iunie, a fost parasit  de muncitorii care se ocupau de respectiva lucrare, acestia plecand cu tot cu schele. Au lasat insa la faţa locului anvelopa sintetica care obtureaza patrunderea luminii si-i tine in bezna pe locatari.

Situatia se datoreaza divergentelor financiare pe care fira ce executa lucrarea le are cu titularul investitiei, Primaria Municipiului Timisoara, spre disperarea locuitorilor din acel bloc, care asteapta infrigurati venirea iernii.

Un alt bloc aflat in proiectul de reabilitare termica derulat de Primaria Timisoara, bloc aflat vis-a-vis de supermarketul Profi, se afla incremenit in aceeasi stare din luna iulie. Stoparea lucrarilor aici s-a datorat faptului ca firma executanta a constatat existenta unor probleme la structura de rezistenta a imobilului, urmand ca Primaria Timisoara sa gaseasca o solutie pentru continuarea lucrarilor.

Din iulie, lucrurile au ramas confuze, nimeni n-a mai miscat un deget, iar schelele au fost parasite de muncitori pe la sfarsitul acelei luni.

In conditiile in care toate aceste lucrari de reabilitare termica a imobilelor din Timisoara, lucrari platite din bani europeni, s-au impotmolit si sunt lasate de izbeliste intr-o nepasare vecina cu inconstienta, primarul Timisoarei lasa orasul fara apa calda, defriseaza zone verzi ale orasului si lasa centrul acestuia fara presa. Si ca si cum acestea n-ar fi fost de ajuns, domnia sa aloca milioane de euro din bugetul orasului pentru proiectul intitulat „Timisoara Capitala Culturala Europeana”, sau isi ia singur interviuri pe Facebook, unde isi lauda desantat  „nemaipomenitele sale realizari”.

Se pare ca in Timisoara,  „lucrul bine facut” de primarul Nicolae Robu este departe de a se fi incheiat…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s