MUZEUL DE ARTA TIMISOARA – Salonul Anual al Artelor Vizuale 2014

salon 11

In acest an se aniverseaza 85 de ani de la deschiderea primului Salon Anual al Artelor Vizuale, Salon inaugurat in 1930.

In sala Mercy a Muzeului de Arta din Timisoara au fost adunate peste 100 de lucrari ale artistilor vizuali din Banat, lucrari ce pot fi admirate de toti cei interesati de creatiile artistilor din Banat.

Programata sa se deschida initial in decembrie, anul trecut, intarziata datorita activitatii bogate a Muzeului de Arta, expozitia s-a deschis in februarie, anul curent, si este organizata de Uniunea Artistilor Plastici din Timisoara.

La aceasta editie au fost acordate premii urmatorilor artisti vizuali: Premiul Special din partea Galeriei Calpe a fost decernat pictorului Viorel Toma, pentru lucrarea „N.S. Clondir cu…”, Premiul Agentiei de Turism Ultramarin a fost acordat pictorului Flora Raducan, pentru lucrarea „Apus pe Dunare”. Medicul Florin Barsasteanu, europarlamentar, a acordat Premiul Sponsorului lui Gabriel Ursu, pentru lucrarea „Puls II”.

Uniunea Artistilor Plastici din Timisoara a acordat doua premii: Premiul pentru Tineret a fost decernat lui Gabriel Ursu, iar Marele Premiu „Primus Inter Pares” a fost acordat maestrului Ioan Oprescu pentru lucrarea „Sub semnu’ lu’ Stefan”.

Sursa: Vestul  www.vestul.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s